Proč se učit dělat sýry u Dobrého kurzu? Protože výroba sýrů není o receptech, je dobré tomu rozumět!

Naučíme Vás to. Dobře a kvalitně. Máme na to vlastní techniku. Vlastní systém, jak rychle pochopit technologii výroby, prostě výrobu jako takovou. Pak Vám to půjde, budete úspěšní a bude Vás to těšit!   :-)

Chcete se výrobou sýrů vážně zabývat? Rozhodli jste se získat potřebné znalosti s námi?

Pak je pro Vás připraven kurz Výroba sýrů 1 - výrobní postupy, který podstatou úspěšné výroby. Případně kompletní kurz Sýry 4 dny - komplet, což je souhrn všech pořádaných sýrařských kurzů. Dále jsou potom naplánovány kurzy, ve kterých si můžete specializaci rozšířit a své sýrařské znalosti a dovednosti prohloubit. 

Kurz Výroba sýrů 1 je veden tak, abyste po jeho absolvování znali a pochopili nezbytná základní pravidla, kterými se výroba sýrů řídí. Abyste rozuměli recepturám nebo mohli dělat sýry podle vlastní fantazie. Uměli vyrobit jakýkoliv sýr, tzn. čerstvý, plísňový i dohřívaný lisovaný či pařený. Základní postupy si sami vyzkoušíte. Pracuje se s kravským mlékem, s kozím pokud je k dispozici. O základních rozdílech při zpracování různých druhů mléka, hlavně kozího a ovčího, se hovoří.

Výroba sýrů 2 navazuje na Výrobu sýrů 1 praxí a prohloubením znalostí a dovedností. Zajímavé je i jeho spojení s kurzem Zrající a plísňové sýry.

Velmi zajímavý je také specializovaný kurz Tažené a nakládané sýry. Završením jsou pak Tvrdé a polotvrdé sýry.

VÝROBA SÝRŮ

Speciál zaměřený na rozsáhlý obor tažených sýrů.  Tažené sýry, ze kterých budeme čerpat - pro příklad : Mozzarella, Kaškaval, Korbáček, Parenica, Oštěpek, Suluguni, Burrata, Provolone, Caciocavallo, String Cheese a další ...  Skoro každá země se sýrařskou tradicí, má ve svém výběru, často...
Tento kurz se koná jednou ročně, obvykle na závěr sezóny, před prázdninami. Poprvé byl odzkoušen v roce 2012 a byl velmi úspěšný. Jedná se o průřez všemi našimi kurzy, tzn. souhrn kompletních znalostí, které jsme schopni Vám nabídnout. Začínáme kurzem Výroba sýrů, následují vybrané...
naučíte se   - že základní vlastnosti mléka a historie jeho zpracování je zdrojem informací i pro dnešní výrobu                         - že kvalitní mléko je klíčové pro kvalitu výrobků, jak ho získat a...

VÝROBA SÝRŮ je naplněna kurzy, které Vás naučí dobře a snadno dělat sýry a jsou pro všechny zájemce.

Těšíme se na Vás !

______________________________________________________________________________________

SPECIÁLY jsou připraveny pro naše obsolventy k rozšíření jejich sýrařského umění.

Rádi Vás zase uvidíme