MĚKKÉ ZRAJÍCÍ A PLÍSŇOVÉ SÝRY

- kurz je spojen s kurzem Výroba sýrů 2 -

Potřebujete se odlišit? Chcete mít nějakou perličku ve Vaší nabídce? Tady je Vaše příležitost!

Právě na tomto kurzu je prostor pro spousty variant. Rozmanitost chutí, vůní a barev Vás odliší a dodají Vašim sýrům výjímečnost. Ať kozí, kravské či ovčí všechny chutnají skvěle!

Kurz speciálně připravený pro naše absolventy. Vhodné pro zpracovatele mléka kozího, kravského i ovčího.

Co se dozvíte?

  • Sladké srážení nebo tvaroh? Kdy, co a proč je základem pro výrobu toho kterého sýra?
  • Jaké kultury? Jak je můžu kombinovat? Jaké potřebují podmínky pro úspěšný růst?
  • Penicillium, Geotrichum, Roqueforti, kvasinky, Nalžovská? Snesou se? Pomůžeme Vám, se v tom vyznat.
  • K čemu je dosoušení?
  • Sýrařský popel? K čemu je dobrý? Má jiný efekt než estetický?
  • Solit na sucho nebo v nálevu? Kdy, jak a proč?
  • Jaká vlhkost? Jak otáčet? Jaké teploty? Jak na úspěšné zrání?
  • Jak dlouho vydrží? Distribuce a spotřeba.
  • Jak na plísňové sýry typu Camembert, Roquefort, Picodon, Reblochon, Saint Maure, Valencay ...? Zrající pod mazem např. Livarot a Munster? Budete to vědět!

Součástí kurzu jsou tištěné materiály sestaveny lektorem, týkající se technologie výroby a doplněná o receptury pro výrobu.

 

VÝROBA SÝRŮ - SPECIÁLY

- nově je tento kurz obohacen o náplň kurzu Měkké zrající a plísňové sýry v teorii i praxi - Praxí navážeme na Výrobu sýrů 1. Vyrobíte sýry, o kterých jste na jedničce mluvili. Co jste se na jedničce dozvěděli, na tomto kurzu uvidíte a zdokonalíte. Znovu probereme technologické...
Máte větší množství mléka? Potřebujete vytvořit zásobu sýrů na období, kdy nebudete dojit? Tady jsou sýry, které zrají krátce i dlouho, výroba je snadná, rychlá a vypadají opravdu působivě. Budeme se zabývat sýry jako je Parmazán, Grana, Ementál, Gouda, Čedar, Manchego, Gruyeré, Cantal, Reblochon,...
- kurz je spojen s kurzem Výroba sýrů 2 - Potřebujete se odlišit? Chcete mít nějakou perličku ve Vaší nabídce? Tady je Vaše příležitost! Právě na tomto kurzu je prostor pro spousty variant. Rozmanitost chutí, vůní a barev Vás odliší a dodají Vašim sýrům výjímečnost. Ať kozí, kravské či ovčí...
Speciál zaměřený na rozsáhlý obor pařených a tažených sýrů. Skoro každá země, která má sýrařskou tradici, má ve svém výběru  často i několik sýrů tohoto druhu. Jejich výroba není složitá, mají široké využití a jsou velmi oblíbené a chutné. Tento kurz vznikl právě proto, aby i Vám umožnil...