TAŽENÉ A NAKLÁDANÉ SÝRY (2800.-Kč)

Speciál zaměřený na rozsáhlý obor tažených sýrů. 

Tažené sýry, ze kterých budeme čerpat - pro příklad : Mozzarella, Kaškaval, Korbáček, Parenica, Oštěpek, Suluguni, Burrata, Provolone, Caciocavallo, String Cheese a další ... 

Skoro každá země se sýrařskou tradicí, má ve svém výběru, často i několik sýrů tohoto druhu. Jejich výroba není složitá, mají široké využití a jsou velmi oblíbené, chutné a hojně se využívají při vaření. Tento kurz vznikl právě proto, aby i Vám umožnil obohatit Vaši nabídku. Způsob a originalita jejich výroby umožňuje jejich využití také k Vaší prezentaci. Téměř v každém kurzu se tohoto tématu dotkneme, ale zde půjdeme opravdu do hloubky.

K hlavnímu zaměření tohoto kurzu jsme navrch přidali i přípravu nálevů k nakládání různých druhů sýrů. Slouží nejen k jejich dochucení, ale i případnému uchování a prodloužení doby jejich spotřeby.

__________________________________________________________________________________________________

Tento kurz je postaven tak, že nemusíte absolvovat kurzy Výroba sýrů1 Výroba sýrů2Tažené sýry se dají považovat za samostatnou skupinu, u které není nutné důkladně proniknout do obecné technologie výroby sýrů. Ale pokud ji budete znát, jistě to bude přínosem a usnadněním.

náplň kurzu - postupy pro přípravu vhodného těsta nebo-li sýrové hmoty pro výrobu taženého sýru

                  - použití vhodných kultur, teplot a postupů, které ovlivní chuťové vlastnosti, tvrdost a trvanlivost

                  - rozpoznání chuťových rozdílů při přípravě zrychlenou a klasickou metodou

                  - dohřívání, plnění do forem, tvarování, lisování, nasolování,...

                  základní pravidla při výběru forem

                  - postupy umožňující i dlouhodobé uchování a zrání  

                  - další dochucování a uzení

                  - příprava octových, olejových a solných nálevů k nakládání sýrů

                  - výběr vhodných bylin a koření, postupy při použití čerstvých dochucovadel česnek, cibule, paprika, chilli ...

                  - dostanete skripta zaměřená na tento obor rozšířená o recepty související s náplní kurzu, která Vám pomohou při Vaší další práci

 

tažené sýry, nasolování ve vodní lázni tažené sýry, kaškaval nakládaní sýrů do oleje

BURRATA tažený sýr burrata

italská specialitka plněná čerstvým sýrem - foto z kurzu

Tažené sýry jsou vhodným doplňkem, jak kuchyně, tak Vašeho sortimentu. Výroba je snadná  a tvarem se můžete odlišit. Můžete volit mezi měkkými ihned ke konzumaci, jako je Mozzarella nebo tvrdými s dlouhodobým zráním, jako Provolonevýroba sýra Provolonez kurzu Tažené sýry 10/2013