VÝROBA SÝRŮ 2 - praxe + Zrající a plísňové sýry (2600.-)

- nově je tento kurz obohacen o náplň kurzu Zrající a plísňové sýry v teorii i praxi -

Praxí navážeme na Výrobu sýrů 1. Vyrobíte sýry, o kterých jste na jedničce mluvili. Co jste se na jedničce dozvěděli, na tomto kurzu uvidíte a zdokonalíte. Znovu probereme technologické návaznosti základních devíti směrů. A rozšíříme o výrobu plísňových sýrů, sýrů zrajících pod mazem a dalších, ať už je základem sladké srážení a nebo kyselé.

Určeno pro absolventy kurzu Výroba sýrů 1  nebo kteréhokoliv kurzu z minulosti (nikoliv pro absolventy kurzu Tažené sýry, tam se neprobírají obecné základy výroby sýrů).

praxe - výroba vybraných sýrů od měkkých, přes plísňové až po zástupce polotvrdých a tvrdých sýrů. Podrobněji probereme kategorii zakysaná mléka. Zařadíme také zástupce tažených sýrů. Každá skupinka bude vyrábět něco jiného a vše budeme vzájemně konzultovat a porovnávat. Sami od začátku do konce pod vedením lektora.

Na tomto kurzu je větší časový prostor pro Vaše otázky. Doladění všeho, co uteklo na jedničce nebo není zcela jasné. Pro konzultaci Vaší výroby a konkrétních dotazů.

Vezměte s sebou, co jste už vyrobili!  Ochutnáme a probereme!

PS: absolventi jedničky už vědí, že výroba sýrů není "o receptech", ty jsou jen vodítkem ke zvolení správného postupu a o představě toho, co chcete vyrobit:

" I když znáte recept a máte k dispozici originální kultury, nevyrobíte francouzský Camembert, ba ani sedlčanský Hermelín. Vyrobíte sýr s bílou plísní na povrchu, který bude nést punc Vaší ruky a místa, kde uzrál. To je ta jedinečnost, která Vás může odlišit od ostatních a Vaše sýry budou vždy originálem!"

 

leden 2014

Záznamy: 1 - 15 ze 22
1 | 2 >>

duben 2014

Záznamy: 1 - 9 ze 27
1 | 2 | 3 >>