Děkujeme za Vaše postřehy! Formulář pro příspěvky je dole ... rolujte myší, prosím  :-)

Napište svůj názor.

4 denni kurz kveten 2017

Adriana Slovakova 29.05.2017
4 denni kurz vyroby syru kveten 2017-

Ctyri intenzivni dny stravene vyrobou a poznavanim syru me absolutne nadchly. Stylem jakym byly informace podany jsem vse pochopila od zakladu.Navic atmosfera byla velmi pratelska a pan Rys ochotne odpovidal na nase nekoncici dotazy :-) Odjizdela jsem plna nadseni a netrpelivosti zacit vyrabet.Nikdy drive jsem syr nevyrabela a po nalezeni zdroje dobreho mleka jsem zkusila tazene syry-mozarrely bez ph metru a v hrnci :-).Povedly se naramne, dala jsem je ochutnat italskemu kuchari a ten z nich byl unesen. Ja mimochodem taky. Jeste jednou diky za skvely kurz. A cambozole se tez dari :-)

Adriana

Výroba sýrů 1...následně 2

Jana Hejná 19.03.2016
Absolvovala jsem kurz výroba sýrů 1 16-17.1.2016, který byl velmi zajímavý a bohatý na teorii. Při tomto kurzu jsem se cítila, že všemu rozumím a chápu a těšila jsem se domů na první nové výrobky (mimochodem sýry jsem do té doby vyráběla už rok). Najednou jsem měla v hlavě chaos a zmatek a nevěděla jsem jak, s čím a kde začít. Zhruba po týdnu jsem si vědomosti utřídila a začala s výrobou, ale už v tu dobu jsem věděla, že určitě musím jít na další kurz výroba sýrů 2. Na druhý kurz jsem šla za dva měsíce a myslím si, že to bylo tak akorát...do té doby jsem něco vyzkoušela...něco se povedlo něco ne a měla jsem spoustu otázek. Při druhém kurzu jsem si vše, díky praxi, vyzkoušela a ujasnila. Teď mohu po týdnu od kurzu říci, že jsem vyzkoušela spousty nového a je to mnohem lepší a lepší.

Velice děkuji za cenné informace od pana Ryse. Vřele všem tyto kurzy doporučuji.

Děkuji...s pozdravem Jana H.:-)

Tvarohové sýry

Naše malá kozo/ovčí sýrárna 01.02.2016
Děkuji za otevření očí. Místo těch "srágor" děláme tradiční kozí sýr zrající a ovčí polotvrdý, který je ve stylu pecorina. Výroba se zjednodušila a produkty mají novou cenu (2 krát vyšší). No a světe div se - nestíháme a vše je prodáno nebo zamluveno několik dnů dopředu.

Díky za vstřícný přístup a dobré rady a taky dobře vedený kurz.
Jana ze Šumavských hvozdů :)

Kurz 16 -17.1.2016

Pavel Kornherr 30.01.2016
Na kurz jsem jel jako člověk který nikdy nedělal sýry, moje vědomosti o výrobě sýrů pouze teorie přečtená na internetu.
Prožil jsem na kurzu dva krásné dny, pan Rys je profesionál, který má velké vědomosti a dar, že umí vysvětlit vše srozumitelnou formou, člověk získá perfektní přehled o výrobě sýrů a nevadí mi ho poslouchat 12 hodin denně.
Nyní je čtrnáct dní po kurzu,mám vyrobeno několik druhů sýrů a jogurty.
Oceňuji možnost nákupu přímo na místě,doporučuji využít, taková vodní lázeň je k nezaplacení.
Až se zdokonalím určitě přijedu na další kurz. Děkuji Vám pane Rys.

Sýrarna

Oto a Pavlína Lupíkovi 11.10.2015
O víkendu 9-10.10 jsme absolvovali kurz na výrobu sýrů. Jsme velmi spokojeni s organizací a průběhem kurzu. I úplný laik se naučí si sám vyrobit opravdu dobrý a kvalitní sýr. Vřele doporučujeme. Lupíci

Zasvěcení

Petr Čoček 09.06.2015
Kurz 4 dny Sýr komplet byl ZASVĚCENÍM do světa sýraření. Obohacující a inspirující. Petr Rys dobrý člověk pojící vlastní zkušenost s moudrostí předků a selským rozumem. Krása. Jako kořeni kurzu přidává tento "bdělý" člověk s tolik potřebným kritickým myšlením své názory a myšlenky a navádí k zamyšlení nejen s vůní sýra..
Když čtu jeho jméno pozpátku je vše jasné :-) Jsem rád, že jsme kurz i Petra zažil / poznal.
Děkuji.

p

p 09.06.2015
p

Re: p

Katka - admin 29.08.2015
:-) :-) :-)

opravdu Dobrý kurz

Vladka 27.04.2015
Přestože se už nějaký čas výrobě sýrů věnuji, chtěla jsem se ještě zdokonalit v oblasti tažených a pařených sýrů a vychytat zbytečné chyby samouka. Jasná volba byl Dobrý kurz - své jméno si skutečně zaslouží. V Pacově mají díky velkým zkušenostem vše skvěle připraveno : bezchybná organizace kurzu s maximální vstřícností účastníkům, vysoká odbornost lektora pana Ryse a jeho schopnost předat informace přijatelnou formou zaručují nastandart v tomto oboru. Bonusem je velmi příjemná atmosféra. Všem, kteří o "sýrovém" kurzu uvažují, vřele doporučuji tuto volbu.

Opět skvělý víkend

Květa 27.04.2015
Chtěla bych moc poděkovat panu Rysovi a paní Mašátové za zorganizování
tohoto kurzu. Vše opět super, spousty informací a skvělá nálada, profesionální
přístup.
Ještě jednou díky K.
Záznamy: 1 - 10 ze 102
1 | 2 | 3 | 4 | 5 >>

Přidat nový příspěvek

Najdete nás na facebooku:
 

11/2014

Záznamy: 1 - 10 ze 10

________________________________________________________________

Už Vás přesvědčili :-) ? Tak klikněte na 

KALENDÁŘ AKCÍ

a přihlašte se :-)

_________________________________________________________________________

Děkujeme :

Dobrý den,
začátkem mailu bych Vám chtěl ještě jednou poděkovat za kurz
sýraření (zúčastnili jsme se 12.6.). Tenkrát to byla taková výzva,
zvědavost a poznání něčeho nového, dneska jsme rádi, že jsme k Vám
jeli. Musíme se přidat k těm všem lidem, kteří o Vás ve fórech píší
s chválou a poděkováním.Dneska určitě vím, že pustit se do sýrů
jako laik (nikdy dříve jsmenic podobného nedělali) a nemít zkušenost z kurzu, určitě bych to
vzdal, příp. trávil hodiny na fórech a sháněl začátečnické rady,
kterým se dneska každý směje.Chvilku nám trvalo než jsme pořídili
nějakou domácí výbavičku, aledneska máme za sebou pár várek a zatím mohu říci - ÚSPĚŠNĚ  :-)
Pravdou je, že nás to chytlo a zatím jsme výrobu tvarohu a
čerstvých sýrů přeskočili. Ale určitě se k nim vrátíme. Dokonce
jsme zapomněli zdokumentovat první várku camembertů (6 kousků),
kteří jak dozrály, tak byly snězeny.
Využíváme Vašich rad a materiálů z kurzu a teprve dneska začínáme
vidět další věci se kterými si nevíme rady a hledáme jak dál. A na
kolik důležitých maličkostí člověk narazí...  Ani si nedokážu
představit pouštět se do tvrdých a složitějších sýrů bez
absolvování kurzu.
Přílohou zasílám pár fotek - 10 dní zrající Roquefort, odkapávající
Camembertí a náš pokus o polotvrdý sýr s přidáním barevného pepře
(bohužel nějaký recept jsme nenašli, tak jsme použili svoji hlavu a
Vaše rady :-) no uvidíme).