VIP téma: Chuť Skandinávie - 23.,24.11.2019
cena: (3600.-)
motto: "Začni tam, kde jsi. Použij, co máš a vytvoř, co se dá."
Pro sever je typické využití místních zdrojů. Ty nejsou nikterak bohaté, ale možná o to zajímavější.
Nás bude zajímat např. typický žitný chléb, syrová úprava Lososa, příprava mletých mas a typické obložené chleby, snad vším, na co si vzpomenete. Polévka z toho, co moře nabízí.
Nebude určitě chybět ani káva a čaj s nějakým tradičním zákuskem.
Co ze sýrů?
Samozřejmě sýry Ementálského typu a Goudy. To z tvrdých sýrů. Dále tvaroh a jeho využití. A místní syrovátkové speciality Brunost, Mysost a potom Skyr.
Něco navíc?
To je jen nástin, dá se předpokládat, že lektor ještě vymyslí něco navrch. Předpoklad tedy je, že bude co jíst a pít.
Pokud máte zájem o konzultaci svých vzorků, sýrů, pečiva nebo prostě jen chcete něco přivézt ochutnat, vemte určitě s sebou. Třeba Cider by se hodil :-))
Na výjimečné téma a na Vás se těší lektor Petr Rys a Katka Mašátová.