VIP téma: Chuť Skandinávie - 23.,24.11.2019 

cena: (3600.-)

motto: "Začni tam, kde jsi. Použij, co máš a vytvoř, co se dá."

Pro sever je typické využití místních zdrojů. Ty nejsou nikterak bohaté, ale možná o to zajímavější.
 
Nás bude zajímat např. typický žitný chléb, syrová úprava Lososa, příprava mletých mas a typické obložené chleby, snad vším, na co si vzpomenete. Polévka z toho, co moře nabízí.
Nebude určitě chybět ani káva a čaj s nějakým tradičním zákuskem.
 
Co ze sýrů? 

Samozřejmě sýry Ementálského typu a Goudy. To z tvrdých sýrů. Dále tvaroh a jeho využití. A místní syrovátkové speciality Brunost, Mysost a potom Skyr.

Něco navíc?
To je jen nástin, dá se předpokládat, že lektor ještě vymyslí něco navrch. Předpoklad tedy je, že bude co jíst a pít.
 
Pokud máte zájem o konzultaci svých vzorků, sýrů, pečiva nebo prostě jen chcete něco přivézt ochutnat, vemte určitě s sebou. Třeba Cider by se hodil :-))
 
Na výjimečné téma  a na Vás se těší lektor Petr Rys a Katka Mašátová.

Zaměřeno na Anglii a Irsko - 3/2018

Záznamy: 1 - 9 ze 27

Zrání, ošetřování sýrů a Italské sýry - 11/2017

Záznamy: 1 - 9 ze 10

Francouzské plísňové sýry a Výroba mýdel 11/2016

Záznamy: 1 - 9 ze 71
1 | 2 | 3 | 4 | 5 >>

Chuť Skandinávie

Tažené sýry a Pečení chleba 4/2017

Záznamy: 19 - 24 ze 49
<< 2 | 3 | 4 | 5 | 6 >>