Děkujeme za Vaše postřehy! Formulář pro příspěvky je dole ... rolujte myší, prosím  :-)

Napište svůj názor.

Domácí výroba sýrů 24.4.10

Alena Potužilová 25.04.2010
Na tento kurz jsem jela z velké dálky(celkem cca 320km) a tak jsem se obávala marně vynaloženého úsilí a benzínu.Moje obava byla naprosto zbytečná!!Tento kurz si oprávněně říká Dobrý kurz.A pro mne byl VELMI dobrým kurzem.Na svoje si přišli jak začátečníci,kteří mohli vidět na vlastní oči,jak z tekutého mléka lze vyrobit hmotu,ze které lze vyrobit sýry různých tvarů,typů a chutí.Ale i ti kteří již nějaké zkušenosti měli se dověděli,kde třeba dělají chyby a jejich výrobky nejsou podle jejich představ a nebo jak je vylepšit,případně jak si v mnoha věcech práci usnadnit.Domů jsem si odvezla spoustu informací v hlavě i v tištěné brožuře,taky nějaký ten výrobek .A hlavně radost ze setkání se skvělými lidmi(Petrem a Katarínou),kteří nedělají tajnosti s postupy, na které někdy sami museli přijít.Já si tedy i zakoupila formičky na sýry,protože ceny byly velmi slušné.Ještě jednou děkuji za užitečně strávený den.S pozdravem Alena P.

kurz 10.04.2010

Dvořáčková Zorka 22.04.2010
Kurz byl sice jednodenní, ale po stránce podaných informací teoretických i praktických vyčerpávající. Děkuji za fajn prožitý den, mezi příjemnými lidmi, kteří rozumějí tomu co s nadšením dělají. Přeji Vám moc úspěchů. Dvořáčková Z.

Kurz výroba sýrů - Březen 2010

Lenka Hrabáková 15.04.2010
V březnu 2010 jsem se s mužem a 6 měsíční dcerkou zúčastnili kurzu na výrobu sýrů. Šlo to výborně, hlavně jsem ocenila, postupné vysvětlení principů výroby sýru a vypíchnutí praktických nezbytností. Také recepty na výrobu sýru co jsme dostali v materiálech beru jako obrovské plus. Teď už těm receptum docela rozumim. Moc velké díky za vstřícnost a cené rady. Sýrům zdar!

kurz-sýry

Valoušková Hana 14.04.2010
Také jsem byla na kurzu 10.4. spolu s přítelovou maminkou..musely jsme prekonat velkou vzdálenost,ale rozhodne nemuzeme rict ze bychom litovaly...bylo to uzasne..mnohokrát dekujeme poradatelum za ochotu a vstřícnost..bylo to bajecne uvolneni, balzám na nervy...a kolik jsme se toho naucili..tech syyruu.. moc se tesim až nám trošku odskočí kuzlatka abych se mohla poustit do tvoreni :-) jeste jednou dekujeme mnohokrát za vsechny informace, co jste nam zacatecnikum poskytli :-)

Kurs domácí výroby sýrů

Renáta Škálová 14.04.2010
10.4. jsem se také zúčastnila kurzu domácí výroby sýrů. Bylo to úžasné, hned tento víkend to zkouším doma. Objevila jsem nejen kouzlo doma vznikajících zdravých pochoutek, ale také dva úžasné nadšence, s ohromnými znalostmi a milým pohledem na život. Také moc děkuji, moc mne to nabilo.

Sýry

Petra a Petr Křenkovi 13.04.2010
Dne 10.4 jsme se zúčastnili kurzu výroby sýrů. Na kurzu jsme se dozvěděli potřebné informace, viděli postupy které nás zajímaly a naučili se základy pro výrobu sýrů a vůbec použití mléka v domácích pdmínkách. Děkujeme Petrovi a Kataríně, kteří kurzy pořádají za vyčerpávající a velice příjemně strávený den. Při rozšiřování kurzů třeba o bylinkářství se rádi zůčastníme. Petra a Petr K.
Záznamy: 101 - 106 ze 106
<< 7 | 8 | 9 | 10 | 11

Přidat nový příspěvek

Najdete nás na facebooku:
 

11/2014

Záznamy: 1 - 10 ze 10

________________________________________________________________

Už Vás přesvědčili :-) ? Tak klikněte na 

KALENDÁŘ AKCÍ

a přihlašte se :-)

_________________________________________________________________________

Děkujeme :

Dobrý den,
začátkem mailu bych Vám chtěl ještě jednou poděkovat za kurz
sýraření (zúčastnili jsme se 12.6.). Tenkrát to byla taková výzva,
zvědavost a poznání něčeho nového, dneska jsme rádi, že jsme k Vám
jeli. Musíme se přidat k těm všem lidem, kteří o Vás ve fórech píší
s chválou a poděkováním.Dneska určitě vím, že pustit se do sýrů
jako laik (nikdy dříve jsmenic podobného nedělali) a nemít zkušenost z kurzu, určitě bych to
vzdal, příp. trávil hodiny na fórech a sháněl začátečnické rady,
kterým se dneska každý směje.Chvilku nám trvalo než jsme pořídili
nějakou domácí výbavičku, aledneska máme za sebou pár várek a zatím mohu říci - ÚSPĚŠNĚ  :-)
Pravdou je, že nás to chytlo a zatím jsme výrobu tvarohu a
čerstvých sýrů přeskočili. Ale určitě se k nim vrátíme. Dokonce
jsme zapomněli zdokumentovat první várku camembertů (6 kousků),
kteří jak dozrály, tak byly snězeny.
Využíváme Vašich rad a materiálů z kurzu a teprve dneska začínáme
vidět další věci se kterými si nevíme rady a hledáme jak dál. A na
kolik důležitých maličkostí člověk narazí...  Ani si nedokážu
představit pouštět se do tvrdých a složitějších sýrů bez
absolvování kurzu.
Přílohou zasílám pár fotek - 10 dní zrající Roquefort, odkapávající
Camembertí a náš pokus o polotvrdý sýr s přidáním barevného pepře
(bohužel nějaký recept jsme nenašli, tak jsme použili svoji hlavu a
Vaše rady :-) no uvidíme).