Děkujeme za Vaše postřehy! Formulář pro příspěvky je dole ... rolujte myší, prosím :-)
Napište svůj názor.
plno emocí
Poděkování
Poděkování
Sýry 4 dny
Sýrařské minimum
Sýrařské minimum
Oběma přeji hodně osobních i profesionálních úspěchů a spokojených klientů.
Kurz sýry
Vyrábíme sýry
Díky paní Mašátové a panu Rysovi jsem objevila nový, fascinující svět :-) Velmi, velmi děkuji, bylo to skvělé a už dumám, na jaký další kurz se vypravím, protože to nadšení pro věc, které oba mají, je prostě nakažlivé :-)
francúzske syry
Kurz
Přidat nový příspěvek
________________________________________________________________
Už Vás přesvědčili :-) ? Tak klikněte na
a přihlašte se :-)
_________________________________________________________________________
Děkujeme :
Dobrý den,
začátkem mailu bych Vám chtěl ještě jednou poděkovat za kurz
sýraření (zúčastnili jsme se 12.6.). Tenkrát to byla taková výzva,
zvědavost a poznání něčeho nového, dneska jsme rádi, že jsme k Vám
jeli. Musíme se přidat k těm všem lidem, kteří o Vás ve fórech píší
s chválou a poděkováním.Dneska určitě vím, že pustit se do sýrů
jako laik (nikdy dříve jsmenic podobného nedělali) a nemít zkušenost z kurzu, určitě bych to
vzdal, příp. trávil hodiny na fórech a sháněl začátečnické rady,
kterým se dneska každý směje.Chvilku nám trvalo než jsme pořídili
nějakou domácí výbavičku, aledneska máme za sebou pár várek a zatím mohu říci - ÚSPĚŠNĚ :-)
Pravdou je, že nás to chytlo a zatím jsme výrobu tvarohu a
čerstvých sýrů přeskočili. Ale určitě se k nim vrátíme. Dokonce
jsme zapomněli zdokumentovat první várku camembertů (6 kousků),
kteří jak dozrály, tak byly snězeny.
Využíváme Vašich rad a materiálů z kurzu a teprve dneska začínáme
vidět další věci se kterými si nevíme rady a hledáme jak dál. A na
kolik důležitých maličkostí člověk narazí... Ani si nedokážu
představit pouštět se do tvrdých a složitějších sýrů bez
absolvování kurzu.
Přílohou zasílám pár fotek - 10 dní zrající Roquefort, odkapávající
Camembertí a náš pokus o polotvrdý sýr s přidáním barevného pepře
(bohužel nějaký recept jsme nenašli, tak jsme použili svoji hlavu a
Vaše rady :-) no uvidíme).