Děkujeme za Vaše postřehy! Formulář pro příspěvky je dole ... rolujte myší, prosím  :-)

Napište svůj názor.

Mýdlařsko-bylinkářský kurz

Tereza Prošková 16.04.2012
Ještě jednou bych chtěla Petru Rysovi, Kataríně Mašátové a všem zúčasněným za velmi příjemně a hlavně smysluplně strávený víkend.

Dovolila jsem si sepsat takovou malou reportáž, kterou naleznete zde https://eko-logicky.blogspot.com/2012/04/skutecne-dobry-kurz.html .

A protože věci přicházejí, tak jak mají, čekal mě doma v jedné internetové diskusi více než tématický vtip: "Stařík nese pytel nových léků, a před barákem je vyhodí do popelnice. Zvědavé sousedce to nedá a podiví se se slovy: "Vy vyhazujete nové léky? Tolik léků? Jak to?" stařík na to: No, to víte doktor chce být živ a tak mi předepíše recept, lékárník chce být také živ a tak mi vydá léky. To se rozumí, i já chci být živ a tak je házím do popelnice." :-) A proto, bylinkám ZDAR!

Ať se vám daří! Tereza

sýrařské minimum

Irena Kulovaná 16.04.2012
Velmi Vám děkuji za úžasný zážitek z kurzu, obdivuji vaše znalosti i energii a přestože jsem do té doby neměla s výrobou sýrů skoro žádné zkušenosti, začal se mi dařit okamžitě a každý týden teď svoji rodinu zásobuji vlastními mléčnými výrobky a velmi mě to baví. Určitě se přihlásím ještě na nějaký váš další kurz!
S pozdravem a přáním všeho dobrého, Irena Kulovaná

chleba

Hana Heligrová 12.04.2012
Musím velmi pochválit paní Mašátovou a hlavně pana Rysa!Zúčastnila jsem se kurzu pečení (víkend). Nejenže jsem si velmi o tomto víkendu odpočinula, ale hlavně pobavila. Při veselé zábavě jsem nenucenou formou získala velmi cenné zkušenosti a informace, ke kterým bych se vlastními prostředky dostala možná tak za pár let intenzivní činností-pečením chleba. Dále mě inspirovali další účastníci k absolvování kurzu sýrů. Doufám,že se opět brzy uvidíme! Díky Heligrová

Děkujeme !

K.Mašátová 23.03.2012
přišlo mailem 23.3.2012 :

Milá paní Mašátová, milý pane Rys,
moc děkuji za pěkný víkend v Obratani, bylo to super! Ve vašem podání to všechno vypadá tak logicky a jednoduše, že se člověk může bez obav pustit do výroby čehokoli. Rodina si pochvaluje, všechno se hned sní. Vyrobila jsem tvaroh, čerstvý sýr, korbáče a jadel a jak jsem byla tak nabitá inspirací, tak jsem k tomu zrovna i upekla chleba. Zatím se mi sýry daří, tak snad ani nemám žádné dotazy.
Ještě jednou díky a mějte se dobře.
Marie Hesová

Sýrařské minimum

Kristina Šindlerová 16.03.2012
Kurz se mi moc líbíl. Získala jsem nové znalosti, ale stejně budu dělat ty svoje korbáče, protože druhý sýr nestačí dozrát, hned se sní. Vřele doporučuju tento kurz a znovu se přijedu ráda podívat. Pozdrav i pro paní Mašátovou, která je jeho pravá ruka.

Kurzy sýry

Eva Hálová 08.03.2012
Všechny nabízené kurzy výroby sýrů vřele doporučuji , stejně jako bezkonkurenční nabídku potřeb pro výrobu sýrů. A paní Mašátové a panu Rysovi moc děkuji.

dvoudení sýrařský kurz 25.26.2.2012

Ludmila Doudová 28.02.2012
Byl to úžasný zážitek Pan Rys je opravdový znalec ne jen v oblasti sýrařské a hlavně je velice skromný a lidký.Což v dnešní době opravdu není jen tak.Jsem moc ráda že jsem měla tu čest se s ním osobně setkat a děkuji moc za vše co jste nám zdělil.A všem vřele doporučuji na takový kurz jet.Dal mi novou chuť pustit se do výroby sýrů.

Vaříme pivo - doma v hrncích

Patrik Roštík 18.12.2011
Když jsem na kurz odjížděl, byl jsem celkem pesimistický v tom, že by opravdu šlo vařit pivo doma a mohlo by to nějak chutnat. Hned po příjezdu jsem začal objednávat základní propriety a za týden se na to vrhám. Díky za skvělý zážitek, bylo to opravdu něco úžasného.

Sýrařské mimimum

Kříčka Květoslav 20.11.2011
Právě jsem se vrátil z Obrataně a hned jsem musel na internet. Tímto bych chtěl moc poděkovat panu Rysovi za perfektní, jednoduchý, srozumitelý a ucelený výklad s praktickými ukazkami při výrobě sýrů. Musím konstatovat, že po zkušenostech a absolvování nejrůznějších kurzů po celém světě (Portoriko,USA,Cuba,celá Evropa atd.) hodnotím výklad a prezentaci pana Ryse na výbornou. To, že se dozvím vše i něco navíc, jsem nezažil nikde ve světě a vždy si lektor nechal nějaké to tajemství pro sebe. Na závěr bych chtěl moc poděkovat a vzhůru do díla.
K.Kříčka

tvaroháři

jana Koubková 25.05.2011
z kurzu jsem úplně nadšená,protože tolik informací a různých vychytávek se nikde jinde než v Obratani nedozvíte.A i když jsem do teď dělala vlastně jen tvaroh v několika příchutích,tak prostě smekám před umem a trpělivostí pana Rysa(a samozřejmě i jeho týmu).Odjela jsem se skripty a varnou lázní a začínám dělat sýry,ale dále i svůj tvaroh.Moc vám děkuji za skvělý víkend a jednu poznámku na závěr:TVAROHÁŘI RŮZNÝCH PŘÍCHUTÍ UPALUJTE DO OBRATANĚ!!!!!!!!!!
Záznamy: 61 - 70 ze 107
<< 5 | 6 | 7 | 8 | 9 >>

Přidat nový příspěvek

Najdete nás na facebooku:
 

11/2014

Záznamy: 1 - 10 ze 10

________________________________________________________________

Už Vás přesvědčili :-) ? Tak klikněte na 

KALENDÁŘ AKCÍ

a přihlašte se :-)

_________________________________________________________________________

Děkujeme :

Dobrý den,
začátkem mailu bych Vám chtěl ještě jednou poděkovat za kurz
sýraření (zúčastnili jsme se 12.6.). Tenkrát to byla taková výzva,
zvědavost a poznání něčeho nového, dneska jsme rádi, že jsme k Vám
jeli. Musíme se přidat k těm všem lidem, kteří o Vás ve fórech píší
s chválou a poděkováním.Dneska určitě vím, že pustit se do sýrů
jako laik (nikdy dříve jsmenic podobného nedělali) a nemít zkušenost z kurzu, určitě bych to
vzdal, příp. trávil hodiny na fórech a sháněl začátečnické rady,
kterým se dneska každý směje.Chvilku nám trvalo než jsme pořídili
nějakou domácí výbavičku, aledneska máme za sebou pár várek a zatím mohu říci - ÚSPĚŠNĚ  :-)
Pravdou je, že nás to chytlo a zatím jsme výrobu tvarohu a
čerstvých sýrů přeskočili. Ale určitě se k nim vrátíme. Dokonce
jsme zapomněli zdokumentovat první várku camembertů (6 kousků),
kteří jak dozrály, tak byly snězeny.
Využíváme Vašich rad a materiálů z kurzu a teprve dneska začínáme
vidět další věci se kterými si nevíme rady a hledáme jak dál. A na
kolik důležitých maličkostí člověk narazí...  Ani si nedokážu
představit pouštět se do tvrdých a složitějších sýrů bez
absolvování kurzu.
Přílohou zasílám pár fotek - 10 dní zrající Roquefort, odkapávající
Camembertí a náš pokus o polotvrdý sýr s přidáním barevného pepře
(bohužel nějaký recept jsme nenašli, tak jsme použili svoji hlavu a
Vaše rady :-) no uvidíme).